Pelt is een warme en zorgzame fietsgemeente, gelegen binnen het Nationaal Park Bosland en Natuurgrenspark De Groote Heide. In Pelt is het goed wonen, leven en werken. Pelt draagt met trots het label van Kindvriendelijke Gemeente en zorgt ervoor dat iedereen mee is in de huidige maatschappij. Op ontdekking in het mysterieuze domein van het Hobos en de Groote Hof, een gezellig avondje in een culinair restaurantje in één van onze centra, een natuurwandeling langs de Dommel, het kanaal of het Hageven, ... In Pelt is er altijd en overal iets te beleven!

Onze sociale media

Nieuws

Peltse verenigingen krijgen opleiding rond levensreddende technieken

Meer dan 100 Peltenaren uit het verenigingsleven kregen dit voorjaar in negen praktische sessies uitleg hoe ze moeten reageren bij een hartstilstand. Aan de hand van een oefenpop konden ze reanimatietechnieken oefenen en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) uitproberen.

 

 

Voor het eerst prikkelarme kermis in Pelt

Van 31 maart tot en met 2 april gaat op de Grote Heide de eerste kermis van het jaar in Pelt door. Deze kermis zal dit keer rustig beginnen op Paasdag. Want voor het eerst in Pelt zal er dan een uur lang prikkelarme kermis zijn.  Het geluid wordt begrensd tot achtergrondmuziek, felle lichten worden gedimd en flikkerende lichten gedoofd. Kermis moet immers een feest zijn voor iedereen, ook voor wie gevoelig is voor fel licht en zware geluiden.

Rikkaartpleintje in hedendaags kleedje gestoken

De gemeente heeft het Rikkaartpleintje in Sint-Huibrechts-Lille in een compleet nieuw kleedje gestoken. Het was door de jaren versleten geraakt terwijl de buurt verjongde. Die verjongde buurt beschikt nu over een vernieuwd  buurtplein. De buurtbewoners konden voorafgaand hun ideeën over het pleintje op papier zetten. De gemeentelijke dienst beheer publieke ruimte tekende vervolgens het ontwerp en voerde ook zelf de werken uit.

Onze mensen