De gemeentewerf werkt aan de uitbreiding van het aantal beregeningspunten en de verdere automatisering van de bestaande sproei-installatie in de Kloostertuin, de fruitboomgaard en het sport- en evenementenplein aan Mater Dei. Momenteel is er al een pomp en grondwaterput aanwezig. Maar daarop zijn slechts een kleine beregeningsautomaat met enkele aftakpunten aangesloten. De uitbreiding betreft de aanleg van 1000 meter buis en 30 bijkomende beregeningspunten.

Na de uitzending van de WK-wedstrijden op de sportvelden, bleek dat er een aantal herstellingen moeten gebeuren op de site. Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de beregeningsinstallatie op de locatie uit te breiden. Het project wordt volledig door de eigen arbeiders van de gemeentewerf uitgevoerd. Maar de gemeente kijkt ook verder.

Schepen van evenementen Carine Van Gerven: “Er wordt bekeken of er extra nutsvoorzieningen voorzien kunnen worden: een elektriciteitskast en aansluiting op de waterleiding en dit met het oog op de organisatie van eventuele occasionele evenementen.”

Zoals dit jaar de uitzendingen van het WK voetbal. Dat heeft nog steeds bij voorkeur plaats op de Oude Markt, maar de combinatie met de jaarlijkse julikermis is er niet mogelijk. Daarnaast lopen er besprekingen ter voorbereiding van de kandidatuur van de gemeente Pelt voor een grote happening van Kom op tegen Kanker in 2020.

  • Feesten en evenementenbeleid