De gemeente Overpelt stelt momenteel de drie kandidaat-ontwerpen van masterplan voor het woonproject Haspershoven voor aan het publiek. Op woensdag 14 maart bezochten nagenoeg alle buren van het project de tentoonstelling hierover. De tentoonstelling wordt herhaald op zondag 18 maart aanstaande voor iedereen die geïnteresseerd is.  Wie de tentoonstelling  niet kan bezoeken, kan de voorontwerpen ook online bekijken via https://participelt.be/nl/haspershoven . Daar kan je meteen je mening kwijt over de verschillende voorstellen. Een verslag van de meningen en ideeën, zal overhandigd worden aan de jury.

Die jury komt samen op 22 maart aanstaande. Mensen die willen dat hun mening opgenomen wordt in het verslag, formuleren die dus best voordien. Het is de bedoeling om voor elk van de drie voorstellen de plus- en minpunten aan te geven.

Schepen van ruimtelijke ordening Dirk Vanseggelen: “De gemeente Overpelt wil op Haspershoven een duurzaam, ecologisch en innovatief woonproject realiseren voor alle leeftijdscategorieën, met een sterke inbedding in zijn groene omgeving. Het project richt zich naar het wonen van de toekomst. De procedure voor de opstelling van een masterplan wordt begeleid door de Vlaamse Bouwmeester. Zo’n ambitieus project willen we niet alleen realiseren. Via een participatietraject willen we er de omwonenden, grondeigenaars, stakeholders en bij uitbreiding alle Peltenaren bij betrekken. Daarbij zetten we ook volop in op online participatie."

Dat gebeurde reeds in een eerste participatieronde eind oktober van vorig jaar. Toen konden de mensen op een nagenoeg blanco blad hun ideeën geven over de invulling van het projectgebied. Op basis van de verzamelde ideeën en het ruimtelijk uitvoeringsplan hebben drie ontwerpteams een voorstel van masterplan gemaakt voor de invulling van het gebied. Een jury maakt daaruit een keuze, maar niet voordat de mensen opnieuw hun mening kunnen geven,  dit keer om de plus- en minpunten van de drie voorstellen aan te geven.

De tentoonstelling heeft nog plaats op zondag 18 maart 2018 van 14.00 tot 17.00 uur, telkens in de lokalen van het Sekura-kantoor aan De Koel 10 te Overpelt. Deze locatie grenst aan en kijkt uit op het projectgebied. Online kunnen de mensen hun mening kwijt op https://participelt.be/nl/haspershoven.

  • Ruimtelijke ordening