Mensen die in aanraking komen met de dementie kunnen voortaan een dementiekoffer uitlenen bij de bibliotheek van Neerpelt. Deze koffer bevat naast praktische informatie ook een dvd en verhalende boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De koffer vereenvoudigt zo de zoektocht naar gerichte informatie over dementie.

De dementiekoffer is er voor iedereen die in aanraking komt met dementie: personen met dementie, kinderen en kleinkinderen, partners, mantelzorgers …

OCMW-voorzitter Juul Vrolix en schepen van cultuur Niels Valkenborgh: “Als je in contact komt met een ziekte, is het vaak een hele zoektocht om de juiste en gerichte informatie te vinden. Dat geldt ook voor de ziekte dementie. Daarom hebben we een zorgvuldige selectie gemaakt van de beschikbare informatie over deze ziekte. De selectie bestaat uit informatieve, verhalende, gespreks-, jeugd- en kinderboeken, een dvd en brochures van organisaties waar je terecht kan voor praktische hulp. Dankzij de dementiekoffer kan je de ziekte thuis, op een rustige manier verkennen.”

De dementiekoffer is een samenwerking van Woon- en Zorgcentrum Sint-Jozef, de Neerpeltse bibliotheek en dienstencentrum BinnenHOF.

Je kan de dementiekoffer gratis uitlenen bij de bibliotheek van Neerpelt (Norbertinessenlaan 9). Lidmaatschap van de bib kost 5 euro per jaar.

  • Senioren & ouderenzorg
  • Cultuur
  • OCMW-welzijn