De Neerpeltse medioren en senioren genoten vandaag van een optreden van Jackobond, die covers van Marva bracht. Het optreden kadert in de feestweek ter gelegenheid van 20 jaar BinnenHOF.

Al 20 jaar biedt dienstencentrum BinnenHOF ondersteuning en vorming aan Neerpeltse medioren en senioren. Het centrum in de Norbertinessenlaan is ook een populaire plek voor sociale contacten en ontspanning. Vanaf 2019 zal BinnenHOF samen met Pelle Melle een Pelts programma voor 60-plussers aanbieden.

In 1998 opende dienstencentrum BinnenHOF de deuren van de nieuwbouw in de Norbertinessenlaan 5. Het centrum biedt hulp bij pensioenaanvragen, een klusjesdienst, warmemaaltijdbedeling, hulp bij de aanvraag van diverse toelage en tegemoetkomingen … allemaal met de bedoeling om de Neerpeltenaren zo lang en zo comfortabel mogelijk zelfstandig te laten wonen. Daar bovenop zorgt BinnenHOF voor een gevarieerd vrijetijdsaanbod in het dienstencentrum zelf. Met de ‘buurtgezellen’, dorpsrestaurants en cafetaria worden sociale contacten gestimuleerd.

Schepen van sociale zaken en OCMW-voorzitter Juul Vrolix: “De afgelopen 20 jaar is onze dienstverlening en aanbod geëvolueerd met als doel zoveel mogelijk medioren en senioren te ondersteunen, te vormen en ontspanning te bieden. BinnenHOF werd een echt huis voor onze senioren. Daar zijn we fier op.”

Nog tot vrijdag 21 september organiseert BinnenHOF tal van activiteiten om zijn 20ste verjaardag in de verf te zetten. Het programma van de feestweek vind je in de najaarsbrochure. Als je geen brochure hebt ontvangen, kan je een exemplaar afhalen in het dienstencentrum of online raadplegen op www.neerpelt.be/dienstencentrumbinnenhof.

  • Senioren & ouderenzorg