Vanaf maandag 9 januari wordt de Broesveldstraat heraangelegd vanaf de Justitielaan tot aan de Bermstraat. Ook het kruispunt met de Dommelhoflaan en de aansluitingen van de Sint-Martensstraat en de Gildestraat zijn mee in de werken opgenomen. Als gevolg van de werken zal de straat vanaf aanstaande maandag tot aan het eind van de werken worden afgesloten. Doorgaand verkeer kan de omleiding volgen.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen: "Eerst worden de stoepen opgebroken als voorbereiding op een aantal werken aan de nutsleidingen. Die duren tot begin april. Vervolgens wordt de weg opgebroken en de nieuwe riolering aangelegd. Die werken duren ongeveer tot aan het bouwverlof. Daarna wordt tenslotte de weg heraangelegd. De werken worden in de loop van het najaar afgerond."

Vanaf maandag 9 januari 2023 tot het einde van de werken wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Bermstraat, Norbertinessenlaan en Onderwijslaan. Ook de bewoners van de Sint-Martensstraat en de Dommelhoflaan kunnen niet via de Broesveldstraat rijden. Komende vanaf de Haagdoorndijk is de route Toekomstlaan-Dommelhoflaan-Broesveldstraat bijgevolg evenmin mogelijk.

De plannen en meer info zijn te vinden op www.gemeentepelt.be/broesveldstraat

  • Openbare werken