Eind mei werd te Brussel de Matexi Award uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan het meest verbindende buurtinitiatief. De Neerpeltse inzending van het project “Buurtgezellen” kende succes. Samen met nog 9 andere projecten werd Neerpelt voor de prijs genomineerd.

De beoordeling voor de nominatie luidde als volgt: “De jury waardeert de inclusieve insteek van dit initiatief. Buurtgezellen vervangt niet zomaar de bestaande professionele dienstverlening waarin een overheid als financier en kadersteller een rol in heeft te spelen. Buurtgezellen erkent op een zeer correcte wijze dat aanvullend op openbare dienstverlening, vrijwilligers een rol kunnen spelen in buurtzorg en in het versterken van buurtcohesie. Daarom verdient buurtgezellen een nominatie.” Helaas viel onze gemeente buiten de prijzen.

"Toch waren we aangenaam verrast": zegt onze schepen van Buurtwerking Juul Vrolix. "We zijn bijzonder trots voor de aandacht die onze Buurtgezellen verkregen in Brussel. Deze erkenning is vooral ook een waardering voor de inzet en het engagement van de vele vrijwilligers die de buurtgezellen een gezicht geven!"

Foto: Rudi Bloemen, buurtopbouwwerk RIMO en Juul Vrolix, schepen van buurtontwikkeling bij de uitreiking van de MATEXI AWARD