De komende dagen staan we stil bij wie ons ontvallen is.

Schepen van cultuur Niels Valkenborgh: "Op de begraafplaatsen van De Roosen, Overpelt-Centrum, Overpelt-Fabriek en Lindelhoeven worden er op Allerheiligen tussen 13 en 16.30 uur ‘troostende woorden’ aangeboden aan wie dit wenst bij het bezoek aan de begraafplaats. Wees welkom voor een uniek, intiem moment met woord en muziek."

Ben je op één van de begraafplaatsen op zoek naar de rustplaats van een overledene? Via de website https://begraafplaatsen.gemeentepelt.be kan je de voor- of achternaam invullen van de overledene die je opzoekt. Daarna krijg je meteen te zien op welke begraafplaats en op welke plek de gezochte overledene zijn of haar rustplaats heeft.

Schepen van kerkhoven Dirk Vanseggelen: "Bij de ingang van elke begraafplaats hangt een plan met de indeling  en een QR-code naar de website om het zoeken terplekke te vergemakkelijken."

In de Zandstraat wordt nog gewerkt, maar tijdens de periode van Allerheiligen zullen beide aansluitingen van de Roosendijk op de Zandstraat en het stukje Zandstraat ertussen tijdelijk open zijn om een vlotte verkeerscirculatie aan begraafplaats De Roosen te verzekeren.

  • Cultuur
  • Begraafplaatsen & crematoria