Vanaf maandag 28 oktober start Fluvius (vroeger Infrax) met graafwerken in de Sellekaertsstraat. Deze werken zijn nodig voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont. Door gelijktijdige werken in de omgeving zal er in de komende weken een grote verkeersdrukte zijn in de Leopoldlaan en omgeving. Doorgaand verkeer kan best omrijden via de Noord-Zuidverbinding.

De werken voor de elektrificatie van de spoorlijn 19 Mol-Hamont schuiven verder op in de richting van Hamont. Dankzij deze elektrificatie zullen vanaf eind 2020 elektrische treinen kunnen rijden tussen Hamont en Mol en zal een rechtstreekse treinverbinding naar Brussel mogelijk zijn.

Vanaf maandag 28 oktober zal Fluvius aan één zijde van de Sellekaertsstraat  graafwerken uitvoeren. Deze dienen voor de aanleg van de voedingskabels voor de elektrificatie van de spoorlijn. De werken duren wellicht tot aan de kerstvakantie. Voor de hele duur van de werken geldt in de Sellekaertsstraat eenrichtingsverkeer van de Stationsstraat in de richting van de Leopoldlaan.  In de andere richting, van de Leopoldlaan naar de Stationsstraat, zal de Sellekaertsstraat tijdens de werken afgesloten zijn voor het gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel via de Sellekaertsstraat in de richting van Neerpelt Station. De handelaars in de Sellekaertsstraat blijven via de aangegeven omleiding steeds bereikbaar.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen: "De elektrificatiewerken in de Hofweg en een deel van de Houtmolenstraat, en de gelijktijdige aanleg van gescheiden riolering, gaan inmiddels verder. Hierdoor zal de Houtmolenstraat aan de spoorwegovergang voorlopig onderbroken blijven. De werken in de Ringlaan komen stilaan in een afrondende fase. Zonder tegenslagen kan de rijweg begin december in beide richtingen opengesteld worden, in afwachting van de definitieve afwerking met een nieuwe bovenlaag. Tot dan is er enkel gemotoriseerd verkeer mogelijk op de binnenkant van de Ringlaan. Ook de werken op de Lindelsebaan zijn nog bezig. Deze werken situeren zich momenteel vanaf de Koningsstraat tot iets voorbij de Neuserdijk. Vermoedelijk rond midden december is de laatste fase van Stalmanstraat tot Rijmenstraat aan de beurt. Deze werken duren in principe tot aan de kerstvakantie. Op het gedeelte waar gewerkt wordt, kan enkel in de richting van Eksel gereden worden."

Tegen het einde van het jaar zal de grootste verkeershinder voorbij zijn. Een aantal belangrijke gemeentewegen hebben een flinke opknapbeurt gehad en zijn bovendien veiliger gemaakt voor de zwakke weggebruiker.   

  • Openbare werken