De gemeente Pelt heeft een tweede deelauto in gebruik genomen om ter beschikking te stellen van iedereen. Dat is te danken aan het feit dat de eerste, die sinds twee jaar beschikbaar staat aan het station van Neerpelt, bijzonder veel gebruikt wordt. De tweede heeft zijn standplaats op parking Agter de Heuf in Overpelt.

De eerste deelauto aan het station van Neerpelt heeft 73 gebruikers. Er werd in 2022 in totaal 21 170 km mee gereden gedurende 3947 gebruiksuren. Dat is een groot succes en daarom besloot de gemeente om een tweede beschikbaar te stellen. Door deze op parking Agter de Heuf te stationeren, kunnen er extra geïnteresseerden aangetrokken worden. 

Er zijn enkele verschillen tussen de twee auto’s: die aan Neerpelt Station (Renault Zoë) rijdt elektrisch en die op de parking Agter de Heuf (Renault Twingo) op benzine. De Zoë heeft een automatische versnellingsbak, de Twingo is handgeschakeld. 

Schepen van duurzame mobiliteit Liesbeth Fransen: "Autodelen is steeds belangrijker als het gaat om duurzame mobiliteit. Wie een beroep doet op autodelen, kiest ook bewuster voor meer milieuvriendelijkheid. Korte afstanden worden sneller te voet of met de fiets gedaan, voor langere afstanden biedt het openbaar vervoer dikwijls een passend alternatief. Moest dat om één of andere reden niet kunnen, dan biedt autodelen de ideale oplossing."

Bovendien is autodelen bijzonder voordelig. Op jaarbasis lopen de kosten voor een auto al gauw op tot meer dan 5000 euro, ook als je hem nauwelijks gebruikt. Met autodelen hoef je alle vaste, weerkerende kosten niet meer te betalen. Je betaalt enkel nog voor het effectief autogebruik. Zo kan je ettelijke duizenden euro’s per jaar uitsparen! 

Alle praktische info over hoe je de deelauto reserveert, vind je op www.gemeentepelt.be/deelauto. Op elke auto staat ook een QR-code waarmee je de app kunt downloaden. Voor een overzicht van de actuele prijzen surf je naar www.stappin.be. Je betaalt slechts per gereserveerd uur en per gereden kilometer. Er zijn geen abonnementskosten. Wil je weten of autodelen iets voor jou is? Doe dan de test op www.autodelen.net/nl/autodeeltest/.

  • Duurzaamheid
  • Mobiliteit & openbaar vervoer