Op 6 mei – dat is onmiddellijk na het EMJ – starten de werken voor de heraanleg van de Leopoldlaan vanaf de rotonde aan de N790 tot aan de Dommel. De werken zullen duren tot in het voorjaar van 2020.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen: "De bestaande wegenis en riolering worden volledig uitgebroken. Er komt een nieuwe riolering met gescheiden afvoer van regenwater en afvalwater. Meteen worden alle andere nutsleidingen vernieuwd. Ook de brug over de Dommel wordt volledig vervangen. Tot slot komt er een volledig nieuw wegdek, nieuwe fietspaden en nieuwe voetpaden."

Tijdens de werken zal de weg voor alle doorgaand verkeer afgesloten zijn. De handelaars blijven bereikbaar. In de Pastorijstraat zal gedurende de werken tweerichtingsverkeer worden toegelaten.

Het gaat om het sluitstuk van de Leopoldlaan dat voor de fusie deels op Neerpelts en deels op Overpelts grondgebied lag. Het grootste gedeelte van de Leopoldlaan, tussen Overpelt-Centrum en de rotonde N790 werd in 2011-2012 heraangelegd.

  • Openbare werken
  • Mobiliteit & openbaar vervoer