In de weekends van 7-8 en 14-15 oktober biedt de Overpeltse cultuurdienst iedereen de gelegenheid om kennis te maken met lokale kunstenaars in hun “natuurlijke habitat”. Er zijn 31 deelnemende Overpeltse kunstenaars. Ook enkele Neerpeltse kunstenaars zijn te gast. Alle ateliers zijn open van 14 tot 18 uur op zaterdag en van 10 tot 18 uur op zondag. Ter plaatse is een handige brochure en een routeplan beschikbaar. Deelname is gratis. In het kader van de kunstroute vindt er op 13 oktober ook een workshop Aquarelleren plaats in Overpelt-Centrum.

CD&V schepen van cultuur Carine Van Gerven doet het verhaal. "De formule van ‘Open Ateliers’ is een bijzonder aangename manier om het grote publiek te laten kennismaken met 31 plaatselijke kunstenaars. Dat weet ook schepen van cultuur Carine Van Gerven: “Niet alleen de doorwinterde kunstliefhebber is uitgenodigd, ook leken en nieuwsgierigen zijn meer dan welkom. De diversiteit aan kunstdisciplines maakt de kunstroute erg aantrekkelijk. De kunstenaars zetten niet alleen de deuren open van hun ateliers. Ze demonstreren ook en geven desgewenst toelichting bij de toegepaste procedés.”

In het kader van de Kunstroute vindt er op vrijdag 13 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een workshop tekenen en aquarelleren in Overpelt-Centrum plaats. De begeleiding gebeurt door ervaren aquarellisten van het Aquarel Instituut van Belgie (AIB).

Schepen van cultuur Carine Van Gerven: “We willen zowel mensen zonder als met de nodige ervaring laten kennis maken met de creativiteit van aquarelleren. Het is een unieke gelegenheid om deze locatie via tekenen en schilderen  intenser te beleven en er dan artistieke creaties van te maken, realistische, abstracte of andere eigen verbeeldingen.”

 Deelname aan deze workshop bedraagt €5 (lunchpakket en aquarelmateriaal mee te brengen). Reservaties: CC Palethe, 011/64 59 52 of reservaties@palethe.be

De deelnemende kunstenaars zijn aan de Kunstroute Open Ateliers zijn groep Tatau (environment art), Theo Barend (acryl), Frans Starreveld en Anke Wind (schilderijen/aquarellen/collages/poëzie), Viltgroep Overpelt (vilt), Els Weckx (schilderijen), Alana Clemens (fotografie), Leen Vrolix (grafisch werk), De Constghesellen (olieverf/acryl/aquarel), Danny Bielen (beeldend werk), Lou Boonman (schilderijen/tekeningen/beelden), Eliane Van Baelen (schilderijen), Nathalie Swinnen (juwelen), Michiel Schuermans (bloemsierkunst), Lucie Haentjens (textielkunst), Rosemarie Lemmers (keramiek), Alda Plessers (keramiek), Agy Claessen (aquarel/keramiek/collages/juwelen), Annemiek Lemmers (glaskunst), Jacky Loenders (beeldende kunsten/tekeningen/
aquarellen), Amber Mertens (mode), Marcella Wolfsen (beeldhouwwerk), Atelier Dodo/Dirk Janssen (keramiek), Annet Loot (gebruikskeramiek), Anita Vanderhenst (aquarel/houtskool/pastel/olieverf), Luk Theuwis (houtbewerking), Hilde Cavens (olieverf/aquarel/pastel), Stina Laenen (pastel/olieverf), Sandra Steensels (schilderijen), Henny de Bijl (olieverf/acryl), Martine Vliegen (aquarel)

Voor meer info en een handige brochure met de deelnemende kunstenaars, openingsuren en routebeschrijvingen kan je terecht bij de Overpeltse cultuurdienst tijdens de kantooruren (tel. 011/51 69 69). Alle info over Open Ateliers is ook terug te vinden op de website www.openateliersoverpelt.be.

  • Cultuur