Van 4 maart tot 28 april kan je, in het kader van de Jeugdboekenmaand 2023, in CC Palethe en bib Neerpelt gaan kijken naar de tentoonstelling ‘Geluk voor kinderen – De Geluksvogels’. De tentoonstelling baseert zich op het gelijknamige boek van de succesvolle ‘geluksauteur’ Leo Bormans. In Pelt wordt de nieuwe tentoonstelling in première getoond aan het grote publiek.

Schepen van cultuur Niels Valkenborgh: "Tijdens de Jeugdboekenmaand draait dit jaar alles om ‘geluk’. Bibliotheek Pelt en CC Palethe grijpen het thema van de Jeugdboekenmaand 2023 aan om het gelijknamige boek van Leo Bormans bij Uitgeverij Lannoo centraal te plaatsen in de exporuimtes van bibliotheek Neerpelt en CC Palethe."

Want na de boeken over ‘geluk voor kinderen’ en het spel heeft de succesvolle ‘geluksauteur’ Leo Bormans, in samenwerking met uitgeverij Lannoo, ook een interactieve tentoonstelling voor gezinnen met kinderen opgebouwd. Pelt is heel fier om deze nieuwe tentoonstelling in première voor Vlaanderen te mogen tonen aan het grote publiek.

De tentoonstelling ‘Geluk voor kinderen - De Geluksvogels’ is opgebouwd rond de tekeningen van ‘geluksvogels’ van illustrator Sebastiaan Van Doninck. Elke vogel staat voor een andere pijler van geluk. Het belooft een prachtige interactieve tentoonstelling te worden, met naast tekeningen ook verschillende 3D-beelden, projecties en allerhande opdrachtjes voor kinderen. 

Je kan de tentoonstelling gratis komen bekijken van 4 maart tot 28 april in CC Palethe (Jeugdlaan 2) en bibliotheek Pelt (Norbertinessenlaan 9), tijdens de openingsuren van bib en het CC. Op zaterdag 4 maart is Leo aanwezig in Pelt op de eerste dag van de tentoonstelling, Meer info over de openingsuren vind je op www.palethe.be.

Wil je Leo Bormans zelf aan het werk zien en horen? Op maandag 6 maart geeft hij om 19.30 uur in CC Palethe samen met Qadir Nadery de confronterende en inspirerende lezing 'Geluk en hoop in nieuwe tijden'. Leo leerde Qadir en zijn gezin kennen toen er in zijn dorp een vluchtelingenkamp kwam. Er ontstond een hechte band, die uitmondde in het boek ‘De knikkers van Qadir’. De lezing is gratis, reserveren kan via www.gemeentepelt.be/leobormans.

Naast de tentoonstelling organiseert bibliotheek Pelt in het kader van de Jeugdboekenmaand nog verschillende workshops en een wekelijks voorleeshalfuurtje rond geluk. Meer info vind je op www.pelt.bibliotheek.be.

  • Cultuur
  • Gezondheid & welzijn