Wie in Pelt naar het graf van een dierbare overledene wil zoeken, kan dat thuis doen via een nieuw eenvoudig digitaal opzoeksysteem. In het systeem hoef je enkel de naam en/of voornaam in te geven. Daarna krijg je meteen te zien op welke begraafplaats en op welke plaats de gezochte overledene zijn of haar rustplaats heeft.

Wil je terugvinden waar je overgrootvader begraven ligt? In welk jaar de broer van je buurman nu ook alweer gestorven is? Met het project ‘digitale begraafplaatsen’ zet de gemeente Pelt een volgende stap richting digitale informatievoorziening. 

Je kan sinds kort via een eenvoudig digitaal opzoeksysteem de rustplaats van een overledene opzoeken die begraven ligt op de actieve Peltse begraafplaatsen (De Roosen, Overpelt-Centrum, Overpelt-Fabriek en Lindelhoeven). Via de website https://begraafplaatsen.gemeentepelt.bekan je de voor- of achternaam invullen van de overledene die je opzoekt. Daarna krijg je meteen te zien op welke begraafplaats en op welke plaats de gezochte overledene zijn of haar rustplaats heeft. 

Schepen van kerkhoven Dirk Vanseggelen: "Later worden ook de niet-actieve begraafplaatsen (oud kerkhof Neerpelt en Sint-Huibrechts-Lille) gedigitaliseerd, zodat je ook daar digitaal op zoek kan gaan naar de laatste rustplaats van overleden Peltenaren. Tot op vandaag stond op elke begraafplaats een computerscherm waar je de locatie van een bepaalde begraafplaats kon opzoeken. Dat systeem verdwijnt op termijn. Het systeem kreeg regelmatig te kampen met vandalisme en diefstal."

  • Begraafplaatsen & crematoria