De nieuwe aansluiting op de Ringlaan vanuit het projectgebied Agter de Heuf is open. De aansluiting moet ervoor zorgen dat het binnengebied van het project autoluw kan blijven. Omwille van de verkeersveiligheid geldt op de wegen rondom het PPS-project voortaan eenrichtingsverkeer.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen: "Er is niet gewacht op de inrichting van het binnengebied om de nieuwe aansluiting vanuit de Burgemeester Van Lindtstraat op de Ringlaan  aan te leggen. Binnen afzienbare tijd beginnen de graafwerken voor de tweede fase van het project Agter de Heuf. Vanaf dan is de aansluiting noodzakelijk om verkeer van en naar het gebied toe te laten tijdens de graafwerken. Bovendien kan zo het gewone verkeer gescheiden blijven van het zware werfverkeer dat gedurende een lange periode via de rotonde moeten rijden."

Het belangrijkste gevolg van de gewijzigde verkeerssituatie is dat je aan de rotonde ziekenhuis voortaan niet meer rechts kan inslaan naar de Burgemeester van Lindtstraat en de Burgemeester Smetsstraat (PPS-project). Dat moet voortaan via de nieuwe aansluiting.

Het is zeker in het begin wat opletten aan die nieuwe aansluiting. Wie vanuit de Burgemeester Van Lindtstraat de Ringlaan op wil rijden, mag dat enkel naar rechts, richting rotonde ziekenhuis. Ook vanaf de Ringlaan mag je alleen rechts afslaan naar de verbinding. Dat kan enkel als je van de rotonde Ringlaan-Dorpsstraat komt. In beide gevallen kruis je het fietspad langs de Ringlaan en dat heeft voorrang op het andere verkeer.

Ook in het binnengebied is de verkeerssituatie gewijzigd. Op de wegen rondom het project geldt voortaan eenrichtingsverkeer. Dat moet de verkeersveiligheid verhogen. Fietsers kunnen nog wel overal in beide richtingen rijden.

  • Verkeer & verkeersveiligheid