Een honderdjarige vrouw kijkt vol vertrouwen in de spiegel, dit is het nieuwe beeld waarmee de tweede editie – 1919- van het internationaal fotofestival ‘Lens op de mens’ aangekondigd wordt. Het beeld is van de Canadese fotografe Arianne Clement. Haar fotoreeks over de schoonheid bij 100-jarigen werd tijdens de eerste editie van het fotofestival vorig jaar tentoongesteld in Pelle Melle. Tijdens haar verblijf in Overpelt maakte ze ook tijd om vijf Peltenaren af te beelden. Die foto’s zijn nu klaar en werden aan de fiere Peltenaren overhandigd. Schepen voor cultuur Carine Van Gerven vertelt meer.

Tijdens de eerste editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Overpelt stelde de Canadese fotografe Arianne Clement een reeks foto's over schoonheid bij 100-jarigen tentoon in Pelle Melle. Gedurende haar bezoek aan de tentoonstelling in Overpelt maakte ze tijd om ook Peltenaren af te beelden. Door interviews ging ze op zoek wat de huidige senioren als boodschap willen meegeven voor de volgende generaties. Deze foto’s zijn ondertussen klaar en werden als bedanking overhandigd aan de vijf Peltenaren die eraan meewerkten.

Schepen van cultuur Carine Van Gerven: "We zijn fier op de Peltse invalshoek die we konden geven aan het grootse fotoproject van Arianne Clement. De Canadese fotografe verovert trouwens alsmaar meer naam en faam met haar fotoreeks over 100-jarigen. Zo besteedde de afgelopen maanden onder meer de gereputeerde Britse krant ‘The Guardian’ een volledige pagina aan haar reeks. Maar ook in Slovakije, Rusland, Oekraïne, Griekenland en zelfs in Australië krijgt ze lovende woorden in de pers."

Na het overdonderende succes van vorig jaar komt er trouwens in de zomer van 2019 een nieuwe editie van het Internationaal Fotofestival. Vorig jaar verwelkomde het fotofestival meer dan 500 foto’s van fotografen uit meer dan twintig landen uit alle uithoeken van de wereld. Een resultaat dat de organisatie graag wil herhalen.

Schepen van cultuur Carine Van Gerven: "Vanaf begin september kunnen geïnteresseerde fotografen inschrijven voor de tweede editie van ‘Lens op de Mens’. Ook volgend jaar gebruiken we als centraal thema het menselijk portret in al zijn facetten."

Meer info over het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ vindt u op www.fotofestivalpelt.be

  • Cultuur