Op 18 en 25 februari vinden de buurtbabbels plaats. De bewoners van straten die op 1 januari van 2019 van naam zullen wijzigen, zullen dan samen een nieuwe naam zoeken. Alle inwoners uit de 54 straten die een nieuwe naam zullen krijgen, ontvingen een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de buurtbabbels. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 14 februari (voor inwoners Lindelhoeven, Holheide, Sint-Huibrechts-Lille en Herent) of woensdag 21 februari (voor inwoners Overpelt Centrum, Fabriek, Boseind, Neerpelt Centrum en Grote Heide) via www.gemeentepelt.be/buurtbabbels.

Neerpelts schepen van cultuur Niels Valkenborgh legt uit: "In een eerste fase konden bewoners zelf voorstellen indienen. We kregen zo meer dan 400 unieke namen binnen. Een werkgroep met vertegenwoordigers van de heemkundige kringen en cultuurraden ging na of deze voorstellen overeenstemden met de vooropgestelde richtlijnen. Uiteindelijk bleven nog 209 voorstellen over die tijdens de buurtbabbels op tafel worden gelegd."

Overpeltse cultuurschepen Carine vult verder aan: "De gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt zullen in mei de nieuwe straatnamen definitief vastleggen. De wijziging van de straatnamen zal ingaan op 1 januari 2019, de dag dat ook de fusiegemeente Pelt officieel uit de startblokken zal schieten."

Overzicht buurtbabbels:

  • 18 februari 10.30 uur (zaal Drossaerd): Lindelhoeven en Holheide (12 straten) 
  • 18 februari 10.30 uur (O.C. Sint-Hubertus): Sint-Huibrechts-Lille en Herent (10 straten) 
  • 25 februari 10.30 uur (CC Palethe): Overpelt Centrum en Fabriek (17 straten) 
  • 25 februari 10.30 uur (Fanfarezaal Dommelgalm): Boseind, Neerpelt Centrum en Grote Heide (15 straten) 
  • Participatie