Voor alle jongeren van 12 tot 25 jaar staan de deuren van OverKop-huis Pelt al een jaar open. De ambassadeurs, medewerkers en vrijwilligers van OverKop Pelt vieren dit op vrijdag 28 oktober met een feestje voor alle jongeren, buurtbewoners, kinderen, partners, sportcoaches, ouders, grootouders, leerkrachten en algemene nieuwsgierigen.

Schepen van jeugd Katrien Kenis: “Een jaar vol nieuwe ervaringen en onvergetelijke momenten”, zo blikt de werkgroep terug naar hun eerste 365 dagen als OverKop Pelt. Een team van 11 jongerenvrijwilligers en 4 ambassadeurs, begeleid door jongerenorganisatie Arktos, het JAC en gemeente Pelt zijn op dreef. “We zijn een gekende naam geworden onder de jeugd in Pelt en bereiken al een redelijke groep jongeren. We blijven ons inzetten om steeds meer jongeren te bereiken!”

Vrijdag 28 oktober nodigt OverKop Pelt iedereen uit om samen het éénjarig bestaan te vieren, met onder andere een frietkraam, luchtkastelen, optredens en dj’s. Tussen 16 en 20 uur voorziet OverKop animatie voor jong en oud en kan je komen luisteren naar een panelgesprek tussen 19u en 20u. Tot 1 uur ’s nachts zijn er nog verschillende live-acts van jongeren op het open podium en zorgen een aantal lokale DJ’s voor dansmuziek.

OverKop Pelt opent haar deuren elke week op woensdagnamiddag en vrijdagavond. Iedere jongere is dan welkom om een potje te poolen, te kickeren, gamen, een gezelschapsspel te spelen of om gewoon een babbeltje te slaan. Daarnaast organiseren de jongeren zelf heel wat activiteiten. Er passeerden al een variatie aan activiteiten, zoals: een FIFA-toernooi, een karaokeavond, verkleedfeestjes... OverKop Pelt sluit het jaar nog af met onder andere een Halloween avond, een quiz en een kerstfeest.

  • Jeugd