Er wordt de komende maanden gewerkt aan de passantenhaven van Sint-Huibrechts-Lille. De gemeente wil het havengebied opwaarderen en er een aangename verblijfs- en belevingsplek van maken. Tegen de lente van volgend jaar is het project klaar en zullen toeristen én bewoners extra kunnen genieten van het gebied.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen: "Een houten vlonderpad zal vanaf de kanaaldijk afdalen en over een lengte van 100 meter de Prinsenloop volgen, om dan weer terug naar de kanaaldijk te klimmen. Het pad slingert zich als een zwevende constructie tussen de bomen langs de waterloop. Hier en daar worden zelfs bomen in het pad geïntegreerd. In dit groengebied zullen een aantal bomen gerooid worden, maar tegelijk zullen er ook nieuwe bomen geplant worden."

De weg langs het havengebied wordt vanaf Fierkens Heikant tot aan De Vaart heraangelegd in roodbruine gebakken straatstenen. Aan Fierkens Heikant wordt de weg geknipt, zodat er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is. Vanuit de overige zijstraten Oude Brugstraaat en De Vaart blijft het havengebied na de werken bereikbaar voor alle verkeer.

In de Oude Brugstraat komt een groene vissersparking. Daarbij aansluitend worden verblijfplekjes ingericht voor bezoekers die met de boot, te voet of met de fiets het gebied aandoen.

De werken kaderen in het project ‘Beleef het water’, uitgewerkt door de gemeente, waarbij de passantehavens op het grondgebied van Pelt worden uitgebouwd tot knooppunt voor wandelaars, fietsers, pleziervaarders en toeristen. De passantenhaven ter hoogte van Neerpelt-Centrum was al gerealiseerd, nu volgt op kleinere schaal die van Sint-Huibrechts-Lille.

  • Openbare werken
  • Toerisme