Studenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen van maandag 26 december tot en met vrijdag 3 februari 2023 terecht op verschillende locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo goed 60 studieplekken ter beschikking. 

Studenten die thuis niet over een stille werk- en studeerplek beschikken, kunnen van maandag 26 december tot en met vrijdag 3 februari 2023 elke dag komen blokken op verschillende locaties kort bij huis: De Vliering (Neerpelt), den Drossaerd (Lindel-Hoeven) en OC Sint-Hubertus (Sint-Huibrechts-Lille).

Schepen van jeugd Katrien Kenis: "Dankzij de medewerking van de ontmoetingscentra kan de gemeente op de drie locaties verspreid over Pelt in totaal meer dan 60 studieplekken aanbieden."

Binnen deze periode kan je elke dag – van maandag tot zondag - de studieruimte van je keuze reserveren van 9 tot 19 uur. Op 1 januari zijn er geen ruimtes beschikbaar. Je reserveert de studieruimte die je wil gebruiken minstens een dag op voorhand. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.gemeentepelt.be/studieruimte.

Ook in de Peltse bibliotheken kan je tijdens de openingsuren trouwens beperkt gebruik maken van een studieruimte. Hiervoor hoef je niet te reserveren.

  • Jeugd