Studenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen van zaterdag 28 mei en met zaterdag 1 juli 2022 terecht op verschillende locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo meer dan 60 studieplekken ter beschikking.

Schepen van jeugd Katrien Kenis: "Studenten die thuis niet over een stille werk- en studeerplek beschikken, kunnen van zaterdag 28 mei tot en met zaterdag 1 juli 2022 elke dag komen blokken op verschillende locaties kort bij huis: De Vliering (Neerpelt), den Drossaerd (Lindel-Hoeven) en OC Sint-Hubertus (Sint-Huibrechts-Lille). Dankzij de medewerking van de ontmoetingscentra kan de gemeente op de drie locaties verspreid over Pelt in totaal meer dan 60 studieplekken aanbieden."

We voorzien elke dag – van maandag tot zondag - twee tijdsblokken (van 9 tot 13 en van 13.30 tot 19 uur). Je reserveert de studieruimte die je wil gebruiken minstens een dag op voorhand. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.gemeentepelt.be/studieruimte.

Ook in de Peltse bibliotheken kan je tijdens de openingsuren trouwens beperkt gebruik maken van een studieruimte. Hiervoor hoef je niet te reserveren.

  • Jeugd
  • Onderwijs