Studenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen van maandag 21 december tot en met vrijdag 29 januari elke dag terecht op verschillende locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo goed 100 studieplekken ter beschikking. Uiteraard verloopt alles met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Schepen van jeugd Katrien Kenis: "Studenten die thuis niet over een stille werk- en studeerplek beschikken, kunnen van maandag 21 december tot en met vrijdag 29 januari elke dag komen blokken op verschillende locaties kort bij huis: De Kentings (Boseind), ’t Kruispunt (Grote Heide), zaal Holheide (Holheide), den Drossaerd (Lindel-Hoeven) en OC Sint-Hubertus (Sint-Huibrechts-Lille). Dankzij de medewerking van ontmoetingscentra en het dorpshuis kan de gemeente op de vijf locaties verspreid over Pelt in totaal goed 100 studieplekken aanbieden. Studeren in de Peltse bibliotheken is voorlopig niet mogelijk wegens de coronamaatregelen."

We voorzien elke dag – van maandag tot zondag - drie tijdsblokken (van 9 tot 12.30 uur, van 13 tot 18 uur en van 18.30 tot 22 uur). Je reserveert de studieruimte die je wil gebruiken minstens een dag op voorhand. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.gemeentepelt.be/studieruimte.

Uiteraard worden de nodige veiligheidsvoorschriften in acht genomen. Zo zal er minimum 1,5 meter afstand tussen de tafels zijn, is er een aparte in- en uitgang en behoudt elke student gedurende hetzelfde tijdsblok dezelfde studieplek. Aan de studenten wordt gevraagd zelf een mondmasker mee te brengen en dit op elk moment aan te doen. Alle maatregelen worden in de studieruimtes opgehangen. Volg dus steeds stipt de richtlijnen ter plaatse.

  • Jeugd