Tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker is Pelt een van de vier middagsteden. Op zaterdag 11 mei – de derde dag van het vierdaagse fietsevenement – worden de pelotons met open armen ontvangen in het hart van Pelt Centrum, rond de site van de Bemvoort en Palethe.

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop duizenden dappere deelnemers fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5 500 euro in voor kankeronderzoek.

De 1000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. Met een erehaag en een evenementendorp belooft het centrum van Pelt een gezellige plek te worden met duizenden toeschouwers en supporters.

Dennis Fransen, burgemeester gemeente Pelt: “Pelt is een echte fietsgemeente én een zorggemeente. We zijn dan ook zeer fier dat wij duizenden fietsers mogen ontvangen in middagstad Pelt. De Peltse Kom Op Tegen Kanker-afdeling schaarde zich de afgelopen jaren al massaal achter de 1000 km. Het is mooi dat zij samen met de Peltse deelnemers kunnen “thuiskomen” in middagstad Pelt.”

De komende maanden werken gemeente Pelt en Kom op tegen Kanker nauw samen aan het parcours, de eventlocatie, de beleving, de vrijwilligerswerving en de veiligheid. Zo kan Pelt de pelotons op zaterdag 11 mei vol sfeer en gezelligheid ontvangen.

David Vansteenbrugge, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: “Zonder middagsteden geen 1000 km voor Kom op tegen Kanker. We zijn erg dankbaar dat onze pelotons de volgende editie welkom zijn in Pelt. We kijken er alvast naar uit om er samen weer een succes van te maken!”

Je kan meer informatie over de 1000 km lezen of een deelnemend team naar keuze steunen op www.komoptegenkanker.be.

  • Feesten en evenementenbeleid
  • Gezondheid & welzijn
  • Koning Fiets