Pelt start de komende maanden een gereedschapsbib op. In zo’n bib worden gereedschappen zoals een boormachine of andere werktuigen ter beschikking gesteld van mensen die klusjes willen opknappen of willen renoveren. Op donderdag 23 maart kan je tijdens een opstartvergadering in het gemeentehuis op de Oude Markt mee nadenken hoe de Peltse gereedschapsbib er moet uitzien.

Herken je dat: je hebt een boormachine nodig en dus koop je er snel één. Mooi, maar daarna staat die machine gewoon in jouw berging. Om nodeloze aankopen te vermijden die je misschien maar één keer gebruikt, start gemeente Pelt samen met Landelijke Gilden en de Transformisten het project 'gereedschapsbib’ op. In een gereedschapsbib worden gereedschappen zoals een boormachine of andere werktuigen ter beschikking gesteld van mensen die klusjes willen opknappen of willen renoveren. Het is te vergelijken met een bibliotheek waar je boeken leent, maar in dit geval gaat het over gereedschappen.

Schepen van landbouw, natuur en milieu Liesbeth Fransen: "Maar dat is niet alles. In onze gereedschapsbib kan je ook kennis en vaardigheden met elkaar delen. Geloof jij in zo’n gereedschapsbib en heb je zin om mee na te denken over hoe die er precies moet uitzien? Of wil jij graag als vrijwilliger meedraaien in de gereedschapsbib en mensen uitleggen hoe ze bepaalde materialen best gebruiken? Dan ben je vrijblijvend welkom op de infoavond op donderdag 23 maart om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Oude Markt."

Meer info over het project en inschrijven voor de avond kan via katrien.weckx@landelijkegilden.be of bij Anja Snoekx (011 94 94 94 of anja.snoekx@gemeentepelt.be).

  • Leefmilieu & natuur