Pelt wil vanaf september als eerste Noord-Limburgse gemeente een UiTPAS-gemeente worden. De gemeenteraad heeft hiervoor op 28 april het licht op groen gezet. De UiTPAS is een eigen spaar- en voordelenkaart voor vrije tijd. De pas moet in de toekomst zoveel mogelijk mensen, en zeker mensen met een kleiner budget, over de streep trekken om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten in onze gemeente.

Ga je in Pelt wel eens naar een voorstelling in CC Palethe, neem je deel aan de gemeentelijke sportactiviteiten of activiteiten in de dienstencentra, ontleen je boeken in de bib, neem je graag een duik in het zwembad of nemen je kinderen regelmatig deel aan kampjes of activiteiten? Dan kan je in Pelt met een UiTPAS volop punten sparen.  Voor elke activiteit waaraan je deelneemt, spaar je één punt.

Gespaarde UiTPASpunten kan je omruilen tegen UiTPASvoordelen. Telkens je UiT gaat, spaar je nieuwe punten waarmee je jezelf nadien kan trakteren. Zoals een cadeautje, iets extra, een korting, een drankje op een activiteit, … Hoe vaker je deelneemt aan activiteiten, hoe meer je verdient en hoe sneller je je punten kan omruilen tegen leuke voordelen.

De UiTPAS is persoonsgebonden en is vanaf begin september voor iedereen te koop aan € 1. Slechts € 1 voor een leven lang voordelen bij deelname aan vrijetijd.  Dankzij de vele voordelen die je met de UiTPAS kan krijgen, heb je die centen meteen terugverdiend.

In het eerste jaar wil Pelt in de UiTPAS het eigen vrijetijdsaanbod promoten. Ook externe partners als zwembad Dommelslag en de Kunstacademie Noord-Limburg doen enthousiast mee. Later krijgen ook alle Peltse verenigingen de kans om in te stappen.

Burgemeester Frank Smeets: "Met de UiTPAS wil Pelt zoveel mogelijk mensen warm maken om deel te nemen aan sport, vrije tijd en cultuur in eigen gemeente. Maar nog belangrijker: alle inwoners moeten evenveel kansen krijgen om deel te nemen aan het vrijetijdsaanbod. Mensen met een beperkt inkomen betalen daarom op vertoon van hun UiTPAS slechts een vijfde van de normale deelnameprijs. En het mooie daaraan: behalve de persoon die de inschrijving regelt aan de kassa of bij de vereniging, is er niemand die kan zien dat mensen korting krijgen."

  • Cultuur