Het gemeentebestuur wil lokale buurtwerkingen blijven aanmoedigen en ondersteunen. Daarom geeft het elk buurtinitiatief tijdens de ‘Dag van de Buren een budget van 90 euro. Dat bedrag kunnen buurten inruilen voor drank en/of hapjes bij een lokale handelaar naar keuze.

Schepen van buurtwerking Raf Drieskens: "Het belang van een levendige buurt mag je niet onderschatten. Heb je nood aan een goed gesprek, merk je bij het koken dat je dringend wat melk nodig hebt of heb je raad nodig bij een klusje? Je buren zijn er steeds voor jou."

Heb jij zin om nog eens (extra) af te spreken met de mensen uit jouw buurt? Of wil je net wat meer kennis maken met je buren? De ‘Dag van de Buren’ van vrijdag 26 mei is het ideale moment voor gezelligheid. Kom die dag tussen 16 uur en 22 uur met zoveel mogelijk buren gezellig samen op straat, op een pleintje of ergens binnen. Dit jaar doen we in het bijzonder de oproep om ook je nieuwe en minder betrokken buren de hand te reiken.

De gemeente Pelt ondersteunt elke deelnemende buurt met een budget van 90 euro. Dat bedrag kan je als buurt inruilen voor drankjes, fruit, ijs, vlaai, koffiekoeken, frietjes, pizza, … van één lokale handelaar naar keuze. 

De lijst van handelaars die hun deelname hebben bevestigd en meer info rond ‘Dag van de Buren’ vind je op www.gemeentepelt.be/dagvandeburen. Daar kan je ook meteen je subsidie aanvragen.

  • Wijken & buurten