De gemeente Pelt spreekt haar kinderen en jongeren voortaan aan met een frisse, eigentijdse huisstijl. De gemeente introduceerde twee speelse mascottes die alle kindvriendelijke activiteiten en communicatie moeten belichamen. Peltse kinderen kunnen deze mascottes nu ook in levende lijve ontmoeten op school, want de mascottepakken zijn op tour voor de stemronde met als doel een naam te bekomen.

Twee speelse mascottes – afgeleid van het logo van Pelt (foto) – belichamen de communicatie van de gemeente naar alle kinderen tot en met het basisonderwijs. Daarbij zullen ze steeds als twee handen op een buik terug te vinden zijn.

Schepen van jeugd Katrien Kenis: "In september konden de kinderen al naamsvoorstellen doen via de website en op de gemeentelijke opendeurdag. Dat gaf al hele leuke resultaten. Zo leuk zelfs dat onze jury niet kon kiezen. En daarom vroeg de gemeente aan de Peltse kinderen of ze nog een laatste handje wouden helpen. Na de herfstvakantie startte de naamtour van twee mascottes – in pakvorm – naar de Peltse scholen. Via stembiljetjes kunnen de kinderen op één van de zeven mogelijke duonamen stemmen: Boessie en Dossie, Klets en Klap, Hayf en Fayf, Pico en Bello, Pol en Pelle, Mo en Flo, Pel en Nol. Alle namen worden verzameld in een grote doos en de naam met de meeste stemmen wint."

Na hun allereerste intrede op de Dag Van De Jeugdbeweging op 21 oktober gaan de nieuwe mascottepakken nu ook bij de lagere scholen op visite. De eerste schoolbezoeken waren een ‘overdonderend succes’. De werkgroep kindvriendelijke gemeente had zo’n uitbundigheid van de kinderen niet verwacht. Al bij de eerste stap die de mascottes op de speelplaats zetten volgde er een stormloop van opgetogen kinderen, die niet konden wachten om het pluizig duo eens te aaien, te knuffelen of een high-five te geven. Enkelen hadden zelfs moeite met het afscheid en verlangden al naar een volgend bezoek van het duo. Tot en met 15 november touren de mascottes nog rond in Peltse lagere scholen.

  • Jeugd