Aan de Jaak Tassetschool is de Priester Jan Coninxstraat voortaan volledig schoolstraat. Dat wil zeggen dat auto’s er bij het begin en het einde van de schooluren een tijdje niet toegelaten zijn. De maatregel moet de veiligheid van de kinderen aan de schoolpoort vergroten.

De afgelopen periode waren er bouwwerken aan de Jaak Tassetschool. Als gevolg daarvan maakte de school geen gebruik van de schoolingang in de Priester Jan Coninxstraat. Voordien was alleen het stukje naar de toegangspoort van de school aangeduid als schoolstraat. Kinderen werden met de auto zo dicht mogelijk bij de schoolstraat gebracht of opgehaald, met als gevolg dat er in de – doodlopende – straat heel veel af en aan rijden was van auto’s. Dat gaf aanleiding tot onveilige situaties. 

Schepen van duurzame mobiliteit Liesbeth Fransen: "Om het veiliger te maken voor de schoolgaande kinderen is voortaan heel de straat Priester Jan Coninxstraat, beginnend aan het kruispunt met de Nieuwstraat,  schoolstraat bij het begin en einde van de schooluren. Autoverkeer is dan niet toegelaten, behalve voor de bewoners. Te voet of met de fiets kan iedereen tot aan de schoolpoort komen." 

De ouders kregen hierover een brief waarin ze worden doorverwezen naar parkings op wandelafstand. Aan de Tassetschool is ook de Onderwijslaan vanaf de school tot aan de Norbertinessenlaan een schoolstraat. Nieuwe borden kondigen beide schoolstraten aan.

  • Mobiliteit & openbaar vervoer
  • Duurzaamheid