Volgende week – in principe vanaf dinsdag 2 mei – start de tweede fase van de inrichting van de publieke ruimte in het project ‘Agter De Heuf’. Ook de heraanleg van winkelwandelstraat De Heuf maakt deel uit van de werken. Het gebied zal op termijn de groene, autoluwe schakel vormen tussen de Ringlaan en de Oude Markt.

Eerder al werd aan de Burgemeester Vangaalstraat een mooie binnentuin aangelegd. Dat was de eerste fase, die aansluit bij de eerste fase van het gebouwencomplex. In deze fase, die aansluit bij het tweede gebouwencomplex, gaat het om de Burgemeester Valentijnsstraat, een gedeelte van de Burgemeester Missottenstraat en winkelwandelstraat De Heuf. De aansluiting van De Heuf op de Dorpsstraat wordt eveneens meegenomen. De stijl van de binnentuin wordt doorgetrokken tot aan de Oude Markt. 

Schepen van mobiliteit Dirk Vanseggelen: "Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zal de aannemer het aan te leggen gebied indelen in verschillende zones. Als alles goed gaat, is deze fase klaar in februari 2024."

De handelszaken, die voor het merendeel in De Heuf zijn gevestigd, zullen te voet steeds toegankelijk blijven. Autoverkeer zal niet meer mogelijk binnen de werfzone. Auto’s in de straten Achter De Heuf, Burgemeester Smetsstraat en Drie Eikenweg moeten voor het in- en uitrijden de nieuwe aansluiting gebruiken die vorig jaar aangelegd werd naar de Ringlaan. Parking De Heuf blijft bereikbaar via de rotonde op de Ringlaan.  

Het project ‘Agter De Heuf’ is een project van publiek-private samenwerking (PPS) waarbij de private partner de gebouwen plaatst en de gemeente aansluitend de publieke ruimte inricht.

Alle info vind je op www.gemeentepelt.be/agterdeheuf.

  • Openbare werken