In het Herent opende op 1 april het nieuwe gebouw dat de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang, basisschool Helibel, de jeugdverenigingen KLJ en KSA en ontmoetingscentrum De Vranken allen in gebruik kunnen nemen. Ook de nieuwe naam voor het gebouw, gekozen door de inwoners van het Herent zelf, werd onthuld.

Het gebouw werd begin januari 2022 al in gebruik genomen, maar is nu op 1 april, om 16.30 uur plechtig geopend. Een honderdtal kinderen, ouders en omwonenden verzamelden zich na schooltijd op de speelplaats van de Helibelschool. De opening startte met een inleidend woordje van burgemeester Frank Smeets. Daarna gaven directrice van de Helibelschool Sonja Paesen en twee leidsters van de Hentse jegdbewegingen een vreugdevolle speech over hun toekomst in het nieuwe multifunctionele complex.

Hierna brak het moment van de onthulling van de naam aan. De naam die de meeste stemmen van de Hentenaars verkreeg was ’t HOKK, waarbij elke letter staat voor één van de bewoners. De H voor Helibel, de O voor opvang, en de twee K’s voor KLJ en KSA. Vooral de Hentse jeugd blijkt fan van ’t HOKK. De naam kwam als favoriet bovenuit de andere kanshebbers: De Teunen, Hentrum en ’t Henterhuis.

Tenslotte konden geïnteresseerde bezoekers het complex voor het eerst uitvoerig bekijken tijdens de vrije rondgang.

Schepen van jeugd Katrien Kenis: "‘t HOKK is als ‘brede school’ een grote troef voor de Hentse samenhang, het verenigingsleven en het aanbod aan basisvoorzieningen voor jonge gezinnen."

  • Jeugd
  • Gezinsbeleid
  • Onderwijs