Deze week en de komende weken – tot eind november – wordt op een 15-tal plaatsen verspreid over de gemeente gewerkt aan de wegen in Pelt.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen: "Het gaat om frees- en asfaltwerken en een aantal plaatselijke herstellingen. Na de winter worden nog een aantal fietspaden vernieuwd. Naargelang het budget het toelaat, maakt de gemeente jaarlijks middelen vrij om dit soort onderhoudswerken uit te voeren. Ze moeten ervoor zorgen dat de gemeentewegen, in totaal zo’n 330 kilometer, in goede staat blijven. In dit geval gaat het om een kostprijs van iets meer dan 1 miljoen euro." 

Het grootse werk is de vernieuwing van de toplaag van de Fabrieksstraat vanaf de brug van de Noord-Zuid tot aan de Siberiëstraat. De uitvoering is voorzien voor 8, 9 en 10 november. De rijstroken worden om beurt aangepakt. Over de hele lengte van de werken zal eenrichtingsverkeer gelden in de richting van Lommel Barrier. Het verkeer in de richting van Pelt wordt omgeleid via de Luikersteenweg. 

De frees- en asfaltwerken gebeuren in de Gortenstraat, aan het kruispunt Ballastraat-Eindakker, Herent (binnenbocht Paulusstraat en aansluiting Peerderbaan), de Teunenstraat, de Zandstraat t.h.v. nr. 50a, de Kettingbrugweg, de Achelsendijk, de Tisselrietweg (bij rotonde Achelsendijk), de verbinding tussen Haspershovenstraat en Vonderstraat, aan de Lindelsebaan t.h.v. de nummers 333, 316 en 34), de Kaulillerweg t.h.v. nr. 44, de Kapelstraat tussen Ballastraat en Breugelweg,  Boseind (aan de aansluiting met de Heerstraat) en de Europalaan t.h.v. de Stuifzandstraat. 

In Boseind tussen de rotonde en het kruispunt met Skiffel en in de Sellekaertsstraat worden putten opgehaald. 

Deze werken brengen hinder met zich mee, vooral wanneer nieuw asfalt aangebracht is. Daar mag immers een tijdje niet over gereden worden. Plaatselijk gelden dan omleidingen. 

Details en plannetjes zijn te vinden op www.gemeentepelt.be/onderhoud-gemeentewegen-2022

  • Openbare werken