Pelt wil de verkeersveiligheid en leefkwaliteit binnen de dorpskernen verbeteren, vooral voor de voetgangers en fietsers.  De gemeente wil daarvoor op verschillende plaatsen ‘snelle verbeteracties’ realiseren. Aan de Peltenaren wordt via een enquête gevraagd om de heikele punten in de dorpskernen aan te duiden. Niemand kent die immers beter dan de ervaringsdeskundigen die er dikwijls moeten passeren.

Schepen van duurzaamheid Liesbeth Fransen: "Het gaat de gemeente om verbeteracties die buiten de lange termijnplanning van het nieuwe mobiliteitsplan vallen. Het is de bedoeling dat voetgangers en fietsers zich door dergelijke ingrepen op eerder korte termijn veiliger en comfortabeler kunnen verplaatsen."

De gemeente vraagt aan de Peltenaren om daarbij te helpen. Hoe ga jij naar het werk, naar de supermarkt, naar vrienden of familie, …? Gaat dat vlot of eerder frustrerend traag? En hoe zou het beter, veiliger en aangenamer kunnen? Dat zijn vragen waar de gemeente antwoorden op zoekt via een mobiliteitsbevraging die iedereen kan invullen via www.gemeentepelt.be/ruimtevoor. De bevraging invullen duurt ongeveer een kwartiertje. Deelnemen kan best via de laptop of pc. Op 24 december wordt de bevraging afgesloten.

Wie graag hulp heeft bij het invullen van de enquête, kan een afspraak op het gemeentehuis via planningenprojecten@gemeentepelt.be of via het algemene nummer 011 94 94 94 van de gemeente. Vraag dan naar de dienst planning en projecten. 

Wie ook na de bevraging verder wil meehelpen om de acties voor fietsers en voetgangers vorm te geven, kan op het einde van de bevraging zijn of haar contactgegevens invullen of  rechtstreeks mailen naar planningenprojecten@gemeentepelt.be

  • Mobiliteit & openbaar vervoer
  • Koning Fiets
  • Duurzaamheid