Van 16 tot 23 mei is het in heel Vlaanderen week van de Groeilamp 2022. Daarom werpt de gemeente Pelt licht op verschillende aspecten van opvoeden met een aanbod aan gratis activiteiten en workshops.

Schepen van gezin Ann Van Dorpe: "De vroegere ‘Week van de Opvoeding’ heet nu ‘Week van de Groeilamp’. Elk jaar is mei het moment wanneer iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien een applaus verdient. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er dagelijks voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving."

Tussen 16 en 23 mei worden er verschillende gratis activiteiten en workshops georganiseerd om opvoeding extra in de spotlights te zetten. De Peltse Babytheek, een duurzame uitleendienst voor baby- en kinderspullen zet haar deuren open op zaterdagvoormiddag 14 mei. Op woensdag 18 mei kan men samen met andere (jonge) (groot)ouders meedoen aan de Buggywandeling. Deze rustige wandeling start aan de Sevensmolen en geeft de mogelijkheid een geestverruimende babbel te slaan met andere ouders of een medewerker van de Opvoedingswinkel. In de bibliotheken van Palethe en Neerpelt kan je zaterdag 21 mei naar de Boekstartdag, waar de jongste lezers een interactieve workshop rond prenten en lezen kunnen verwachten.

In de week erna, op 31 mei vindt er een gratis info-avond over ‘opvoeden als je zelf druk bezig bent’ plaats in CC Palethe. Werken, huishouden en opvoeden is een stresserende combinatie voor elke ouder en komt in deze tijd steeds vaker voor. Samen met specialisten van de Opvoedingswinkel zoekt men tijdens deze infosessie naar oplossingen.

Tijdens de Week van de Groeilamp staan er bij drie locaties van buitenschoolse kinderopvang Pelterkids grote panelen, waar ouders samen met hun kinderen een leuke foto kunnen maken. Die foto’s mag men bezorgen aan gezin@gemeentepelt.be voor een mooie collage achteraf.

Een volledig overzicht van de activiteiten vind je op www.gemeentepelt.be/groeilamp.

  • Gezinsbeleid