Vanaf september is er op zaterdag om 10.30 uur een wekelijks voorleeshalfuurtje in de bibliotheken van Palethe en Neerpelt. Alle kinderen vanaf drie jaar zijn hartelijk welkom om te komen genieten van leuke, mooie, avontuurlijke en spannende verhalen. De toegang is gratis.

Voorlezen is voor veel (groot)ouders een van de meest gezellige momenten van de dag. Lekker knus naast elkaar, kinderen die geboeid naar het verhaal luisteren. Maar er is meer: samen voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij kinderen. Reden genoeg voor de bibliotheken van Palethe en Neerpelt om vanaf september een wekelijks voorleeshalfuurtje voor kinderen te organiseren, steeds op zaterdag van 10.30 tot 11.00 uur.

Overpelts schepen van cultuur Carine Van Gerven: "Het wekelijks voorleeshalfuurtje is een ideaal begin van het weekend voor alle gezinnen met (jonge) kinderen. Maak kennis met de leukste, mooiste, avontuurlijkste, spannendste verhalen. De toegang is gratis. Zin om als ouder of grootouder zelf regelmatig een verhaaltje voor te lezen aan je (klein)kinderen? In onze Peltse bibs vind je een breed gamma aan leuke voorleesboekjes voor kinderen van alle leeftijden."

Alle kinderen vanaf drie jaar zijn hartelijk welkom.

Neerpelts schepen van cultuur Niels Valkenborgh: "Het voorleeshalfuurtje is al jaren een drukbezochte activiteit in onze bib. Na twee maanden schoolvakantie nemen we vanaf 1 september de draad weer op, vanaf dan in beide bibliotheken."

  • Cultuur