Begin volgende week starten er op drie plaatsen wegenwerken. De Watergroep legt eerst nieuwe waterleidingen in Boseind tussen de Heerstraat en de rotonde. De gemeente zal aansluitend dit stuk herinrichten met onder andere volwaaardige fietspaden.  Een groot stuk van de Zandstraat wordt heraangelegd met een vrijliggend fietspad. De provincie tenslotte legt een Hoppinpunt aan bij het station van Neerpelt. Al deze werken beogen een grotere veiligheid voor de fietser en een meer duurzame mobiliteit.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen: "Op het gedeelte Boseind tussen de Heerstraat en de rotonde met de Biezenweg start een aannemer in opdracht van De Watergroep met de aanleg van een nieuwe hoofdwaterleiding en een leiding voor de huisaansluitingen. De werken nemen de helft van de rijweg in beslag, waardoor verkeer nog maar in één richting mogelijk is, namelijk komende van de Heerstraat. Omgekeerd moet men de plaatselijke omleiding  via volgen."

Later dit jaar wordt dit gedeelte van Boseind helemaal heraangelegd met het oog op een grotere verkeersveiligheid, vooral voor de vele fietsers. De weg is in slechte staat en de bestaande fietspaden voldoen niet meer volgens de huidige normen.

Ook de Zandstraat wordt gedeeltelijk – tussen de Rieterheide en de Romeinse Dijk - heraangelegd, om dezelfde redenen: een grotere veiligheid, met de nadruk op het fietsverkeer. Van Hennemeeuwis tot aan de Romeinse Dijk komt er een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. De rijweg wordt er versmald. Op regelmatige afstanden komen er uitwijkstroken zodat auto’s mekaar kunnen passeren. Rond de jaarwisseling moeten de werken afgerond zijn. Tot dan is doorgaand verkeer in de Zandstraat niet mogelijk. 

De stationsomgeving van Neerpelt tenslotte wordt heringericht tot Hoppinpunt. Een Hoppinpunt brengt verschillende vervoersmogelijkheden samen, in dit geval trein, bus, fiets en deelauto. Dat maakt het voor de reizigers eenvoudiger om de beschikbare opties met elkaar te combineren. De werken duren tot begin juli. Tot dan is er tussen de Slagmolenstraat en Skiffel eenrichtingsverkeer in de richting van de Sellekaertsstraat. Omgekeerd moet men omrijden via de Haspershovenstraat. De elektrische deelauto staat tijdelijk op de NMBS-parking aan de Boseind-zijde. Reizigers brengen en afhalen kan ook best via deze parking.

Het Hoppinpunt wordt in opdracht van de provincie en met Europese EFRO-subsidies gerealiseerd. 

Alle info over de werken is te vinden op www.gemeentepelt.be/wegenwerken.

  • Openbare werken