Tijdens de raadsvergadering van 26 januari 2023 heeft Werner Mentens (49) de eed afgelegd als gemeenteraadslid voor cd&v. Door het ontslag van voormalig burgemeester Frank Smeets als gemeenteraadslid werd Werner Mentens, als eerste opvolger, voorgedragen om zitting te nemen in de gemeenteraad. Werner Mentens zal ook de functie van fractieleider cd&v Pelt overnemen van burgemeester Dennis Fransen. 

Werner Mentens is getrouwd met Judith en papa van Jasper en Marit, zij wonen op het Broeseind. Van opleiding is hij landschapsarchitect en werkzaam als beleidsadviseur bij de gemeente Weert. Ervaring die hij in onze gemeenteraad goed kan inzetten.

Werner Mentens: “Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn expertise als beleidsadviseur Groen, Natuur en Landschap mee vorm te geven aan een duurzame ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Pelt als klimaatbewuste gemeente.”

Ondanks het feit dat hij nieuwkomer is in de gemeenteraad kreeg Werner Mentens ook meteen het vertrouwen van de cd&v-fractie om de rol als fractieleider over te nemen van huidig  burgemeester Dennis Fransen.

“Met alle vertrouwen draag ik het fractieleiderschap over aan Werner. Ik ken Werner als een gedreven en geëngageerde inwoner: voor de school, voor de buurt, voor de lokale economie en voor een duurzame maatschappij”, aldus burgemeester Dennis Fransen.

  • Lokale besturen