Op woensdag 08/09/2022 kwam een tiental bewoners van WZC Sint-Jozef op bezoek in het Peltse OverKop-huis. Zij werden uitgenodigd en opgehaald door de OverKop-jongeren voor een kennismaking, een spontane ontmoeting tussen jong en oud.

Schepen van jeugd Katrien Kenis: "Als unieke namiddagactiviteit ging een gezelschap van WZC Sint-Jozef op visite bij het nabijgelegen jongerenhuis OverKop. Dat OverKop-huis ligt nu al bijna een jaar op de hoek van de Norbertinessenlaan te Neerpelt-Centrum. Zo goed als iedere woensdagnamiddag en vrijdagavond organiseren de jongeren er er activiteiten voor leeftijdsgenoten. Het initatief voor het bezoek woensdag kwam van de jongeren van OverKop zelf. De bedoeling was om de communicatie tussen de buren (WZC Sint-Jozef) en de leefwereld van jongeren te bevorderen." 

De bewoners van Sint-Jozef, allen boven de 80 jaar oud, kregen er een presentatie op een groot scherm waarin ze de jeugdvrijwilligers van OverKop en hun werking leerden kennen. Hierna volgde er een lekkere tas koffie met door de OverKop-leden zelfgemaakt gebak. Hierbij konden de bezoekers met de jongeren een babbel slaan. Beide partijen, jong en oud, spreken van een boeiende namiddag die zeker voor herhaling vatbaar is.

  • Jeugd
  • Senioren & ouderenzorg