Vanaf donderdag 18 juni kunnen ouders hun kinderen inschrijven voor de zomeractiviteiten en kampen. Ondanks de beperkingen omwille van het coronavirus, is er een ruim en gevarieerd aanbod.

Voor ieder wat wils
Op het programma deze zomer staan onder meer de bekende en populaire sportkampen en de speelpleinwerking in Overpelt en op de Bosuil in Sint-Huibrechts-Lille. Voor wie liever creatief of muzikaal bezig is hebben we een musicalkamp, circuskamp, kunstkamp en zelfs een kookkamp in de aanbieding. Liefhebbers van avontuur kunnen zich uitleven tijdens het Woodkid-ravotkamp. Omdat de jaarlijkse Graag Traag-actie tijdens de paasvakantie niet is kunnen doorgaan, organiseren we die bij het begin van de zomervakantie. En uiteraard hebben we daarnaast ook een speciaal aanbod voor kleuters en tieners uitgewerkt.

Inschrijven vanaf 18 juni
Het zomerprogramma staat vermeld op www.gemeentepelt.be/zomervoorkinderen. Inschrijven voor de gemeentelijke activiteiten kan vanaf donderdag 18 juni om 18.30 uur.

Kinderopvang tijdens de zomervakantie
De inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang starten twee dagen later, op zaterdag 20 juni om 9 uur. Ouders krijgen zo de kans om hun kinderen eerst in te schrijven voor een kamp of activiteit. Inschrijven kan via www.i-school.be/pelt/login.

Coronaproof
Uiteraard zal deze zomer er een tikje anders uitzien. Om veilige activiteiten te kunnen organiseren, moeten deelnemers (en ouders) een aantal richtlijnen in het achterhoofd houden. Alle activiteiten met kinderen werken volgens het principe van ‘weekbubbels’.  Als je kiest voor een activiteit in een bepaalde week, mag dit ook de enige activiteit zijn waaraan je kind deelneemt in die week. Je kan in één en dezelfde week dus geen activiteiten combineren met SPW of kinderopvang.  Voor en na de activiteiten wordt wel zoveel mogelijk opvang ter plaatse voorzien, zodat voor de ouders de combinatie met het werk haalbaar blijft.

  • Jeugd